Naš tim je bio bolji u prvom poluvremenu, držao je loptu u svom posedu, bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo doći do šanse protiv slabije odbrane Litvanaca, videlo se odmah da taj deo tima nije baš svetske klase.
Već u 12. minutu velika šansa za reprezentaciju Srbije, Dušan Tadić koji je dominirao u prvom poluvremenu je dodao loptu Mitroviću, napadač Fulama se okrenuo i gađao u ugrao, ali je pogodio stativu.
Maksimović i Matić su često bili u kontaktu sa loptom, podatak da je Srbija imala 64% loptu u svom posedu tokom prvog poluvremena vam dovoljno govori u prilog tome ko je bio u prvom planu.
Naredna prilika i nova stativa viđena je u 20. minutu, tada je ponovo Dušan Tadić pronašao levog beka Milana Rodića koji je danas zamenio Aleksandra Kolarova po toj strani, ali je fudbaler Crvene zvezde pogodio stativu.
Imali su i domaći par poluprilika, u jednom trenutku su nas izigrali, ali je Kulkis šutirao pored gola.
Napokon smo postigli gol u 38. minutu, prethodno je sudija pokazao na belu tačku nakon što je pogrešila litvanska odbrana, Kostić presekao loptu, ubacio do Tadića koji maestralnim potezom dodaje do Mitrovića koji biva fauliran. Upravo je Tadić bio taj koji je uzeo stvari u svoje ruke, pogodio je za prednost Srbije.

Uspeli smo da odbranimo taj rezultat do kraja poluvremena, a u nastavku na samom početku nešto angažovanija igra Litvanaca, ali to nije dugo trajalo.
Naša reprezentacija je počela da stvara prilike od 60. minuta u drugom poluvremenu, a prvu je imao Andrija Živković koji se sjajno izborio za udarac sa desne strane levom nogom, bilo je to ono što on najviše voli, ali je pogodio samo stativu.
Dva minuta kasnije Mitrović glavom pokušava nakon centaršuta Živkovića, ali je golman litvanske reprezentacije bio na mestu. Usledio je i još jedan opasan napad Srbije, Mitrović je ponovo bio oboren u kaznenom prostoru, sudija je mirne glave mogao da dosudi penal, ali je Škot ostao nem.Andrija Živković je bio prilično agilan u drugom delu, ponovo je došao u sličnu situaciju kao kod pogođene stative, ali je ovoga puta golman Setkus bio na mestu.

Imali su Litvanci veliku priliku u 75. minutu da izjednače rezultat. Bila je to šansa utakmice za njih, Novikovas je vodio loptu po levoj strani, dodao do iskusnog Černiha koji je poslao loptu pored gola. Velika kontra i veliki promašaj, sreća za Mladena Krstajića.
Par minuta kasnije u igru ulazi Kolarov, dobija loptu po levoj strani, upućuje centaršut ka Mitroviću koji pogađa ponovo okvir gola, ovoga puta prečku.
Mogli smo da rešimo pitanje pobednika u 83. minutu, tada je Veljković zaustavljen u kaznenom prostoru nepropisno, mogli smo lagano da uđemo u završnicu meča, ali Tadić nije postigao gol sa bele tačke.
Imali smo ponovo sreće kada je Milenković bio dekoncentrisan, poklonio je loptu Semasu koji je izašao 1 na 1 sa Dmitrovićem, lopta se nakon odbrane našeg golmana odbila do Litvanaca, ali je naša odbrana dobro reagovala nakon toga i sprečila čist gol. Lukić je bio taj koji je spasio našu reprezentaciju. Pala je potpuno koncentracija našem timu u završnici, Litvanci su imali još par poluprilika, ali nisu uspeli da stignu do gola.